woensdag 9 mei 2012

Recept: home-made hamburger


Voor 4 personen

Benodigdheden:
Ronde broodjes (voor in de oven) of verse pistolets
spek of ham
cheddar (kaas)
mosterd
tomaat
augurk
ketchup
sla

500g gemengd gehakt
1 ei
gemixte beschuiten

Werkwijze:
Meng het ei met het gemixte beschuit tot het nog een beetje vochtig is.
Voeg daar het gehakt aan toe en meng goed.

Rol het gehakt tot balletjes en druk ze dan plat tot een burger.
De dikte kies je zelf, maar let wel op dat het niet té dik is.



Laat de burger even rusten.

Bak ondertussen de stukjes spek of ham op een pan.
Werk je met broodjes die nog gebakken moeten worden, dan warm je best nu je oven voor.

Wanneer de spek-of hamreepjes knapperig zijn begin je aan de burgers.
Bak ze bruin aan beide kanten en laat ze dan op een klein vuurtje verder bakken.
Steek ondertussen ook de broodjes in de oven.

Zijn je burgers en je broodjes klaar?
Dan kan je dresseren!

Snijd het broodje in twee.
Op de onderste helft smeer je wat mosterd en ketchup.
Daarop leg je de burger.
Op de burger komt een plakje cheddar, met daarop de ham.
Bovenop de ham komen tomaatjes, augurk en sla.
Als laatste komt het broodje opnieuw!

Smakelijk!
En niet morsen ;-)





Dit gerecht is gebaseerd op een recept van Jeroen Meus. 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...