vrijdag 25 mei 2012

Recept: 'mini-loempia' met geitenkaas en zalm


Er lag al een tijdje brickdeeg in de koelkast en ik was vastbesloten er iets mee te maken.
Ik keek dus eens in de koelkast en stelde het volgende voorgerecht samen.
Het is snel gemaakt én lekker!

Benodigdheden
brickdeeg (één vel is goed voor 8 mini-loempia's)
gerookte zalm
een potje geitenkaas
boter

Extra
frituurolie
pan

Werkwijze
Snijd of knip de zalm in stukjes. Meng daaronder de geitenkaas.


Snijd het brickdeeg in acht gelijke spieën.
Beboter met een vork de stukjes brickdeeg (om de deeg aan elkaar te kleven).



Doe een klein beetje van het kaasmengsel op de brede kant van de spie.
Rol de spie op volgens deze wijze:


Rol het een klein beetje om.
Plooi dan de hoekjes naar binnen en rol verder op.


Frituur deze mini-loempia's in een pan met olie (of de friteuse).


Serveer ze op een bord.
Smakelijk!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...