Recept: tiramisu met citroen & limoncello


Tiramisu met citroen & limoncello

Ingrediënten
Tiramisu
lange vingers (Boudoirs)
500g mascarpone
100g-150g suiker (naar eigen smaak)
2 eierdooiers
2 opgeklopte eiwitten
rasp van 1 citroen
sap van 1 citroen
evenveel limoncello als sap

Garnering
schijfjes citroen
poedersuiker
ev. verse munt


Werkwijze
Mascarponemengsel
Meng in een grote kom de mascarpone en de suiker. 



Voeg hier de eierdooiers aan toe. 
Meng de rasp van de citroen door het mengsel.


Klop de eiwitten stijf met een keukenmixer.
Spatel dit onder het mascarponemengsel.


Citroenmengsel
Vermeng in een diep bord het citroensap met de limoncello.

In een schaal
Neem een rechthoekige schaal. 
Dop de lange vingers aan één kant in het citroenmengsel en schik ze in de schaal. 
(Laat ze er niet in liggen, één seconde is genoeg)


Als de bodem vol ligt giet je er een laag mascarponemengsel op.
Strijk het open met een lepel of spatel.


Begin nu terug aan een volgende laag.
Doe dit tot je schaal vol is.


Heb je over? Begin dan een kleiner schaaltje of potje met de overschot.

Zet de schaal in de koelkast en laat het een nacht staan.


Na een nacht (of dag, als je het 's ochtends maakt) kan je smullen!
Garneer voor het opdienen met een beetje bloemsuiker, een schijfje citroen en eventueel een muntblaadje
(ik had geen munt in huis, dus het was zonder).

En verrassend frisse tiramisu! :-)
Smakelijk!




Reacties