Recept: pralinehartjes met frambozenvulling


Benodigdheden:
pure chocolade

frambozen (diepvries)
suiker / stevia
melk
maïzena

Werkwijze:
Om de uitgebreide werkwijze te zien hoe je de pralines moet maken ga je best naar dit blogberichtje van mij. Die vulling moet je gewoon aanpassen naar de vulling in dit blogbericht.

Smelt 2/3 van de chocolade au bain marie. Haal de kom van het vuur en voeg nu de rest toe.
Giet de chocolade in de pralinevormpjes.
Draai ze om en laat de chocolade eruit lopen.
Schraap de overtollige chocolade eraf.

Zet dit een tijdje in de koelkast (of vriezer als je minder tijd hebt).

Ondertussen maak je de frambozenvulling. Ik heb 'm zelf uitgevonden door wat dingen bij elkaar te gooien. Je kan dus zelf kiezen of je alles erbij doet of niet.



Doe wat frambozen in een pannetje en zet ze op het vuur.
Giet er een scheutje melk bij zodat ze niet aanbranden.
Je kan de mengeling naar smaak zoeten met suiker of stevia.
Zorg dat er geen grote brokken in zitten, plet de frambozen.
Om de vulling wat te dikken voeg je op het laatste wat maïzena toe en laat je het eens goed doorkoken.

Vul de opgesteven pralinevormjes tot onder de rand met de frambozenvulling.
Laat dit terug even opstijven in de koelkast.

Giet nu een laag chocolade over de pralines en schraap de overtollige chocolade er weer af.
Laat dit een tijd opstijven in de koelkast.

Duw de pralines uit de vormpjes.

Smullen maar!
doorsnede van een praline



Reacties