dinsdag 18 juni 2013

Recept: Vlierbloesemaperitief

Het is tijd om de vlierbloesems te plukken!
Hier een lekker recept.

Ingrediënten voor ± 2,5l drank
1,5l water
750g suiker
20 à 30 vlierbloesemschermen
3 citroenen (onbehandeld)
1 fles gin (70cl)


Werkwijze
Breng het water met de suiker aan de kook. 
Wanneer de suiker volledig is opgelost laat je de siroop volledig afkoelen. (duurt ± 2 uur)

Leg de vlierbloesems in de siroop.
Rasp de schil van de citroenen en pers de citroenen daarna uit.
Voeg het sap en de rasp toe aan het mengsel.
Laat 36 uur trekken op een koele plaats.
Haal de bloesems eruit en zeef de drank.
Gebruik hiervoor eventueel een handdoek of grote zakdoek.
Voeg de gin toe aan de drank.

Giet de drank in flessen. 
Klaar!

Extra: de drank is zo drinkbaar, maar je kan hem eventueel verdunnen met 1/3 citroensap.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...