Recept: Mandarine Napoleon muffins met chocolade en boterroom

Een experimentje, dat goed is gekomen!
Muffins met Mandarine Napoleon, sinaasappelsap en chocolade met bovenop een Mandarine Napoleon-sinaas boterroom.



Nodig voor 15 kleine muffins:
280g zelfrijzende bloem
2tl bakpoeder
2el rietsuiker
30g chocolade met sinaasappel
30g pure chocolade
1 banaan
2el sinaasappelsap
1el Mandarine Napoleon
2el zemelen
300ml melk
1 ei
1el olie
lijnzaad


Nodig voor de boterroom:
5tl boter
200g mascarpone
2cups bloemsuiker
2el sinaasappelsap
1el Mandarine Napoleon


Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Zet een cupcakevorm klaar.

Zeef de bloem en het bakpoeder in een mengkom. Voeg de suiker, de zemelen en de brokjes chocolade toe.
Prak de banaan in het sinaasappelsap. Giet dit in een kuiltje in de bloem. Voeg een geklutst ei, de Mandarine Napoleon, de olie en de melk toe en roer.

Schep het beslag in de cupcakevormen. Strooi er wat lijnzaadjes over.
Bak de muffins 20 tot 25 minuten.
Terwijl de muffins bakken kan je aan de boterroom beginnen.
Voeg de boter en de mascarpone in een blender.
Klop goed, tot het licht en glad is.
Voeg de bloemsuiker cup per cup toe en meng tussenin.
Giet het sinaasappelsap en de Mandarine Napoleon erin en meng een laatste keer.

Wanneer je muffins afgekoeld zijn, kan je de boterroom met een spuitzak op de muffins aanbrengen.

Smakelijk!

Reacties